Carboxyterapi i Stockholm: En revolutionerande skönhetsbehandling

05 april 2024
Veronica Urena

editorial

Carboxyterapi är en icke-kirurgisk kosmetisk procedur som vunnit stor popularitet världen över, och Stockholm har blivit en av de ledande städerna när det gäller denna föryngrande hudbehandling. Genom att utnyttja koldioxidgasens unika egenskaper har många hittat ett nytt sätt att återställa hudens vitalitet och lyster utan behovet av kirurgiska ingrepp.

Vad är carboxyterapi?

Denna skönhetsbehandling går ut på att införa koldioxidgas (CO2) under huden. Nu kanske du tänker, ”Koldioxid? Är inte det en gas vi andas ut?”, vilket är korrekt. Men när den injiceras under huden så stimulerar den blodcirkulationen och ökar syresättningen av vävnaden. Denna tillförsel av syre hjälper till att förbättra hudens elasticitet, minska rynkor, celluliter, ärr och även underjordiska fettansamlingar.

Fördelar med carboxyterapi

Hudföryngring och rynkreducering

Ett av de främsta användningsområdena för Carboxyterapi är hudföryngring. Behandlingen kan hjälpa till att jämna ut hudtonen, reducera fina linjer och rynkor samt bidra till en allmän förbättring av hudens kondition. Processen stimulerar även kollagenproduktionen, vilket är nyckeln till en fast och smidig hud. Efter flera behandlingar kan kunder uppleva en märkbart mer ungdomlig och strålande hy.

Cellulitreducering

Carboxyterapi är också känt för sin förmåga att effektivt minska celluliter. Genom att förbättra blodflödet och bryta ner fettcellernas bindvävsstruktur kan den här metoden mjuka upp områden med hård cellulit, vilket leder till en slätare hudstruktur. För många är detta en välkommen lösning på ett envis och ofta frustrerande estetiskt problem.

Förbättring av ärr- och stretchmärken 

Dessutom kan Carboxyterapi användas för att minska synligheten av ärr, inklusive de som orsakas av akne, samt att ljusa upp områden med stretchmärken. Genom att stimulera tillväxten av ny hud kan proceduren gradvis minska synligheten av dessa hudskador.

Carboxy Stockholm

Processen och vad man kan förvänta sig

En typisk behandlings-session

En typisk carboxyterapi-session i Stockholm varar i allmänhet mellan 15 till 30 minuter beroende på behandlingsområdet. Proceduren inleds med en konsultation där patientens behov och målsättningar diskuteras. Därefter kommer en speciell maskin att användas för att administrera CO2 gasen genom en liten nål som förs in strax under hudytan. Klienter kan känna en lätt kittling eller tryck när gasen sprider sig, men detta är oftast inte smärtsamt. Efter behandlingen kan klienten återgå till sin normala dagliga rutin direkt, vilket gör detta till en idealisk ”lunch-break” behandling.

Efter behandlingen

Efter en carboxyterapi-behandling kan man uppleva lite svullnad och rodnad, men dessa biverkningar är övergående och lindras normalt inom några timmar. För optimala resultat kan fler än en behandling dock behövas. Det rekommenderas ofta att genomgå en serie av behandlingar för att uppnå och upprätthålla resultatet.

Läs mer om carboxy Stockholm!

Fler nyheter