Bli certifierad inom skönhetsinjektioner med fillers utbildning

30 november 2020
Cecilia Olsson

Utseendet är väldigt viktigt för många människor och för den som vill göra förändringar finns det en hel del metoder att använda sig av. Förutom smink och hudvårdsprodukter är det idag väldigt vanligt att göra skönhetsbehandlingar i form av injektioner för att uppnå önskat resultat, en av dagens mest populära metoder är fillers.

Vad gör en filler injektion?

Från 25 års ålder minskar kollagenproduktionen i kroppen, vilket är proteinet som håller ihop och stärker huden. En filler injektion kan göra att huden återigen ser fast och hälsosam ut då den har förlorat elasticitet och produktionen av kollagen har minskat. Fillers ger volym och används ofta till att fylla kinderna, läpparna eller linjerna från näsan till munnen. Med fillers går det att forma ansiktet och skapa något som inte funnits från början.

Att arbeta med fillers injektioner kan vara lönsamt

Resultatet av en filler injektion är dock inte bestående utan det krävs att behandlingen upprepas för att bibehålla resultatet. Det gör att skönhetsinjektioner kan vara en lukrativ affärsverksamhet. I och med att efterfrågan på skönhetsingrepp ökat finns det även ett ansvar från staten att skydda patienterna.

Därför kommer lagen om krav på medicinsk personal vid skönhetsingrepp börja gälla från och med den 1:a januari 2021. Den innebär att alla som utövar skönhetsingrepp kommer enligt lag att vara legitimerade läkare, tandläkare eller sjuksköterskor.

Utbildningar för säkra injektioner

Läkarnas Estetiska Skola är den första akademin i Sverige som endast riktar sig till läkare, tandläkare och sjuksköterskor med giltig legitimation från socialstyrelsen. De erbjuder förstklassiga utbildningar inom fillers för den som vill börja arbeta med skönhetsinjektioner.

På Läkarnas Estetiska Skola är de specialiserade på skönhetsinjektioner och med deras grundkurs Utbildning fillers blir man certifierad och får den kunskap som behövs för att utföra injektionsbehandlingar. De erbjuder även en avancerad kurs för den som redan är certifierad och vill utöka sina kunskaper inom fillers och injektionsbehandlingar.

Fler nyheter