Bröstförstoring och inlägg: Allt du behöver veta

05 augusti 2022
Helen Johansson

editorial

Bra att veta om bröstförstoring

Det finns mycket information på internet om bröstförstoring. En del av den är bra och en del av den är mindre bra. I det här blogginlägget kommer vi att ge dig all information du behöver veta om bröstförstoringskirurgi: från grunderna till mer avancerade ämnen. Vi kommer också att diskutera inlägg: vad de är, hur de fungerar och varför de är ett populärt val för många kvinnor som genomgår bröstförstoringsoperation.

Så låt oss börja.

Bröstförstoring är ett kosmetiskt ingrepp som innebär att implantat placeras under bröstvävnaden eller bröstmusklerna. Syftet med denna operation är att öka bröstens storlek och/eller form. Bröstimplantat finns i olika storlekar och former, och de kan vara tillverkade av olika material. Den vanligaste typen av bröstimplantat är salinimplantat, som fylls med sterilt saltvatten. Det finns också silikongelimplantat som består av ett yttre skal av silikon som fylls med silikongel.

Posters är anordningar som placeras under huden på bröstväggen, ovanför bröstmuskeln. De fungerar som en inre bh och hjälper till att bära upp implantatens vikt. De är vanligtvis gjorda av silikon eller polyuretan och finns i olika storlekar och former.

bröstförstoring stockholm

https://www.proformaclinic.se/plastikkirurgi/brostforstoring

Bröstinläggens uppgift

Nu när du känner till grunderna för bröstförstoring kan vi prata om inlägg. Som vi nämnde är stolpar anordningar som placeras under huden på bröstväggen, ovanför bröstmuskeln. De fungerar som en inre behå och hjälper till att stödja implantatets vikt. Stolparna är vanligtvis de är tillverkade av silikon eller polyuretan och finns i olika storlekar och former. Många kvinnor väljer att få inlägg placerade tillsammans med sina bröstimplantat eftersom de ger ytterligare stöd. Detta kan vara särskilt användbart för kvinnor med mycket stora bröst eller som har genomgått tidigare operationer som har försvagat vävnaden i bröstet.

Det finns två huvudtyper av inlägg: runda och anatomiskt formade stolpar. Runda stolpar är den vanligaste typen av stolpar och de ger implantatet fullt stöd. Anatomiskt formade stolpar är utformade för att efterlikna bröstets naturliga form och de ger mer stöd till implantatets nedre del.

Båda typerna av stolpar har sina egna för- och nackdelar, så det är det är viktigt att du diskuterar med din kirurg vilken typ av stolpe som är bäst för dig.

Hoppas detta inlägg var till hjälp och tack för att du läste!

Fler nyheter