Fina skinnvantar till vintern

24 november 2020
lily_hansen

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Ett välkänt ordspråk och det kan inte bli sannare än så. Den som bor i Norden vet mycket väl att gå ut dåligt klädd i bitande kyla en vintermorgon är ett av det sämsta valen i livet.

För att hålla sig ordentligt varm när det är minusgrader ute ska man tänka på att skydda tre viktiga kroppsdelar. Fötter, huvud och hals och sist men inte minst: händerna. Ett par varma och sköna fingervantar kommer att bli dina bästa vänner. Speciellt när man står och väntar på bussen en mörk och kall arbetsmorgon.

 

Typer av handskar

Det finns oändligt många typer av handskar och vantar för olika tillfällen och ämbeten. Tjocklek, material och foder varierar beroende på vad man ska göra utomhus och hur man är klädd. Exempelvis så ser syntetiska tumvantar mycket klumpigare ut än klassiska skinnvantar. De senare kanske passar mycket bättre om du ska ut på stan, eller vill behålla en stilrenare outfit till vardagen.

Det finns ett enormt utbud av skinn- och bomullshandskar för bal eller aftonklädsel. Dessa ska kombineras och bäras enligt vett- och etikettregler för handskar. En av dessa regler är att man kombinerar handske och sko i samma färg. För damer gäller det att ha på sig sina handskar under hela aftonen, förutom när man sätter sig för att äta och dricka.

 

 

Modet kommer och går – det klassiska stannar

Varje år så bestäms det en ny kombination av färger, mönster och modeller som man ska bära för att vara trendig. Detta gäller självklart accessoarer som handskar också. Är man väldigt modeintresserad är det ett måste att hålla sig uppdaterad år efter år. Men även den mest trendkänsliga personen kommer behöva ett par klassiska plagg som bas och utgångspunkt. Ett par tidlösa skinnhandskar kommer att sitta som handen i handsken.

Fler nyheter