Ge dig själv omtanke på spa i Dalarna

31 mars 2021
Mikael Barani

Tar du hand om dig själv på det sättet som du säkerligen vet att du borde göra? Speciellt i dessa tider då många lever under mer stressiga förhållanden än vanligt.

Svarar du nej på den frågan är då följdfrågan: Varför? Varför ser du inte till att du får den vila som du behöver för att må så bra som möjligt.

Förhållandet med dig själv

Svaren handlar påfallande ofta om att man har brist på tid. Visst har vi alla mycket att göra, men det är inte någon naturlag att man ska arbeta 40 (eller fler) timmar i veckan och slita för att få vardagen att gå ihop. 

Istället kan man välja att sänka den materiella ribban och se till att man lever lite enklare. Det öppnar upp för den enda resursen som vi – än så länge – inte kan få mer av: Tid.

För försöker du packa ihop så mycket som möjligt på de 24 timmar som dygnet innehåller så är det alltid någonstans där du får göra avkall på tillvaron. Ofta är det hälsan som får stryka på foten.

Det bli för lite sömn, för mycket tröstmat och kanske också för mycket träning (utan adekvat återhämtning). Det är en ekvation som någonstans kommer att brista. Ofta märks nämligen inte våra livsval förrän vi börjar bli lite äldre och krämporna smyger sig på.

Se därför till att du frigör tid i ditt liv, och på spa i Dalarna och tacka både kropp och sinne för allt som den står ut med här i livet. Visa dig själv uppskattning för du ska trots allt leva med dig själv hela livet. Det är med andra ord ett förhållande precis som alla andra.

Tar du dig själv för given så riskerar tillvaron att tvärnita en dag då du och din kropp inte längre orkar med det tempo som du lever i.

Fler nyheter