Njut av ett härligt spa i Dalarna

20 juli 2021
jonas_olsson

Vad är det som du förknippar Dalarna med? Är det glada spelmän i folkdräkt som spelar på fiol och dragspel? Eller en lika glad dalkulla som springer ikapp med den vinnande skidåkaren när målet är nära i Vasaloppet? Kan det vara något av skidsystemen du tänker på? Där du kan njuta av härliga dagar på skidor nedför gnistrande vita backar. Träd som ser ut som ett julkort. Eller vackra sommarvyer med samma skönhet.

Men det finns mer som du kan hitta på i landskapet, och som går att göra under hela året. Du kan exempelvis besöka ett spa i Dalarna för att vila upp och ladda dina batterier. En vistelse där du kan träna, bada eller få någon välbehövlig behandling för att liva upp dina trötta lemmar. Kanske sova över, äta god mat och umgås med någon nära och kär. Eller varför inte ta hand om dig själv och njuta av en ensamtid på en härlig plats?

 

 

Behandlingar för hela kroppen

Idag är ordet spa mycket vanligt och kan betyda allt ifrån en bastu med dusch till ett stort område med alla möjliga pooler och faciliteter. Bara att vandra runt i ett stort spa ger lugn och njutning i sig. Men att dessutom passa på att ta någon behandling kan vara precis vad du behöver. Det kan vara en ytlig behandling, som en ansiktsbehandling, manikyr eller fotvård. Men det kan även vara en djupbehandling som en massage.

Du kan även förlänga din vistelse på någon annan ort, eller med någon annan aktivitet, genom att förlägga den sista tiden på ett härligt spa. Det kan passa bra efter långa vandringsdagar, golfrundor eller dagar i skidbacken. Ett härligt avslut på din semester, där du mjukar upp din kropp och låter den få en skön vila innan du åker hem till vardagen igen.  

Fler nyheter