Satsa på skinnvantar i vinter

26 april 2021
lily_hansen

Vad är det som gör att skinn är så användbart när det gäller skor, handskar och jackor? Jo, skinn är ett material som går att impregnera så att det inte släpper igenom vätska på samma sätt som tyg eller garn. Det är också ett material som är hållbart och som alltid känns lite mer lyxigt och genomtänkt. Funderar du på att köpa skinnvantar i vinter så finns det också en stor mängd av olika modeller, skinnsorter och färger att välja bland.  

Ska du åka skidor? Ha något varmt när du beger dig ut på vinterpromenad? Eller bara ha något som du snabbt och lätt kan ta på när temperaturen sjunker? Du kan välja mellan skinnvantar som är tumvantar eller vantar som är fingervantar. 

Som isolering finns det fuskpäls, päls eller något slags tygmaterial, så att du slipper frysa. Kanske slår du på stort och köper likadana vantar till hela familjen också, när du ändå är igång.

 

Ta hand om dina kläder

Skinn är ett material som man brukar kalla för levande. Det innebär att du kan rengöra, impregnera och underhålla materialet så att det håller längre och ser bättre ut. Därför ska du vid ett köp av vantar i skinn också passa på att fråga hur du ska ta hand om dem. Precis så som du vet hur du ska tvätta och ta hand om dina andra kläder. Finns det impregnering och rengöring i butiken så skaffa gärna det direkt när du köper vantarna.

En annan sak som du behöver ta reda på är hur du torkar vantar som blivit blöta. Om du lägger dem på en radiator så kan de bli väldigt hårda när de väl torkat. Använd därför en lite mindre tuff metod för att torka vantarna på. Det får helt enkelt ta den tid det tar tills de är torra igen. 

Fler nyheter