Second hand är lönsamt på många sätt

08 april 2021
Cecilia Olsson

Att handla second hand kläder kan ha många fördelar gentemot att köpa sina plagg hos någon av de stora kedjorna som finns i var och varannan stad. Med ett second hand plagg får man något som kan kännas väldigt unikt och som man förmodligen inte ser någon annan bära. Man gör dessutom miljön en tjänst genom att använda sig av just återbruk.

Sist men inte minst så finns dessutom chansen att man hittar plagg eller accessoarer som man inte skulle ha råd att köpa nya, men som man nu kan köpa tack vare att de blivit använda några gånger av någon annan. Eftersom allt har skänkts eller sålts från olika källor, ibland även företag, så har man stor chans att hitta både unika och högkvalitativa plagg till en bråkdel av priset hos återförsäljare. 

Så hittar du fynden

Oavsett om man är ute efter lite lyxigare märken eller bättre begagnade plagg från kedjorna så kommer det att löna sig att systematiskt gå igenom allt som hänger på stången.

Det är inte alla som orkar göra det vilket betyder att chansen är större att man kommer över ett fynd som alla andra missat. Nackdelen med att shoppa second hand är att det endast finns en storlek av varje plagg, men man ska inte stirra sig blind på den. Många plagg går minst lika bra att bära några storlekar för stora och är plagget tänkt att vara oversize så kan man lika gärna använda det som ett plagg i ”standard storlek” om det är några storlekar mindre än vad man brukar ha.

Besök bra butiker

Det allra bästa är att vända sig till välsorterade second hand butiker för att enklare kunna hitta nya plagg till garderoben. Judits second hand är en butik i Stockholm som alltid strävar efter att ha ett trendigt och varierat sortiment som alltid känns aktuellt.

Fler nyheter